Italië
Friuli Venezia Giulia
Pinot Gris
2019
Scarbolo
75 cl
Na 8 maanden rijping in inox vaten op de fijne lies met 2 keer per dag bâtonnage na de vergisting. Geleidelijk vermindert de frequentie van de bâtonnage. Vanaf december overheveling van de wijn in 2000 liter grote houten fouders van Frans/Sloveense eik waarin nog 15 maanden rijping voorizen wordt. Na botteling rijpt deze wijn nog 6 maanden in de kelders op fles vooral commercialisering.
Serveer bij vissoep, varkens- of kalfsvlees. Qua foodpairing kan deze topper ook een rode wijn vervangen met zachte tannines.
Italië
Friuli Venezia Giulia
Pinot Gris
2019
Scarbolo
Ja
5 jaar
75 cl
13.50%
9°C
10°C
Nee
(Fris) Fruitig
Friuli Venezia Giulia
Vederwild
Kalkoen
Kruidige groenten
Bospaddestoelen
Kalfsvlees
Kruidige gerechten
Gegrilde vis
Steak tartaar
Pasta
Gevogelte
Open haard
Groentegerechten
Kip
Speciale gelegenheden
Vis
Koude maceratie gedurende 12 uur en daarna voorzichtige persing. Vinficatie in inox en rijping gedurende 5 maanden op fijne lies met regelmatige bâtonnage.