Shop navigation

Château Luchey-Halde. AOC Pessac-Leognan.

Dit domein is een ietwat vreemde eend in de bijt. Na 80 jaar lang te zijn verdwenen, is dit domein in 1999 terug opgericht als onderdeel van Bordeaux Sciences Agro, Ecole Nationale d’Ingénieurs Agronomes. Op een natuurlijke wijze wordt de uitzonderlijke ondergrond in Pessac-Leognan bewerkt door deze school volgens dezelfde principes als een onafhankelijke wijnboer.

De ondergrond van in totaal 23 hectaren worden door de leraars per perceel grondig bestudeerd om het juiste druivenras per perceel te kunnen verbouwen.

Voor rode wijn worden 19 hectaren verbouwd waaronder Cabernet Sauvignon (55%), Merlot (35%), Cabernet-Franc (5%) en Petit Verdot (5%). Op de 4 resterende hectaren staan witte rassen: Sauvignon blanc (37%), Sauvignon gris (18%) en Sémillon (45%).

In 2002 is de wijnkelder en installatie (inox tanks) volledig gebouwd volgens de nieuwste principes en inzichten om een optimale opleiding aan de studenten te kunnen geven en tegelijkertijd om het beste uit het druivensap naar boven te kunnen halen.


Open

Wijnhandel Anverres - Antwerpen

Gelieve uw leeftijd te verifïeren alvorens u onze webshop kunt bekijken.

-18    +18

Onze excuses.
U bent niet oud genoeg om onze webshop te mogen bezoeken.

Sluiten
Back to Top